Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

11 Mart 2013 Pazartesi

FINDIK EZMESİ (ACILI)

Merhaba Değerli Okurlarımız , bu makalemizde sizlere Karadeniz' e Özel Yöresel Fındık Ezmesi ile ilgili olacak.Eşsiz lezzeti ile Karadeniz'li olan olmayan herkesin dilinde olan ezmenin yapılışı da yenilişi de oldukça keyiflidir.


Malzemeler

2 su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı fındık yağı
250 gr beyaz peynir
1.5 çay kaşığı nane
1.5 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Not:
Hazırlama Süresi : 10 dk
6 kişilik


Yapılışı

Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.

Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri