Trabzon'un Karpi pidesi Karadeniz için candır.Birbirinden lezziz malzemeler ile taş fırında odun ateşinde pişirilir , fırından çıkınca üstüne yumurta kırılıp ve az tereyağı eklenir. Mis gibi hamur kokusu eriyen tereyağının kokusu ile birleşip ve yiyenleri lezzeti ile kendine hayran bırakır.
Karpi küçük ve salaş bir mekan.Mevcut Pide çeşitlerinden sipariş verdik , pideler gözümüzün önünde yapılmaya başlandı.Karşımızda yer alan fırın , salonun bir parçası.Pidenizi beklerken karşınızda pişirilişini görebilirsiniz.
Servis için tabak kullanılmaması, pidelerin yağlı kağıtlar üstünde sunulması Karpi' ye has bir sunum biçimi. Böylece dökülen yağlar daha kolay temizleniyor.Trabzonun köy peyniri ile yapılıyor. Karakteristik bir tadı var. Erimiş ama hala elastik halde. Pidenizden koparınca uzayıp gidiyor.Açıkcası beğenmemek elde değil.Peynirden yanımızda İzmir’e götürmeyi de unutmadık!!!
0 yorum:
Yorum Gönder