Merhaba Değerli Okurlarımız, bu makalemizde sizler için Aydın Yöresinin meşhur sıkmasının tarifini vereceğiz.Eğer ki yolunuz Aydın' a düşerse muhakkak tadına bakın derim.Neyse lafı fazla uzatmadan müthiş lezzetin malzemelerine ve tarifine geçelim...
Malzemeler
Dana kıyma 250gr
Yumurta 1 adet
Un 20 gr
Tuz Yeteri Kadar
Nar ekşisi 1 çay kaşığı
Karabiber yeteri kadar
Soğan 1 adet ince kıyılmış
Nohut 100 gr (haşlanmış)
Salça 15 gr
Nar ekşisi
1 çay kaşığı
Tereyağı 30gr
Süzme yoğurt 150 gr
Kemik suyu 500 gr
Yapılışı
Un, yumurta, kıyma, tuz ve karabiber bir güzel yoğurulur, devamında nohut şeklinde yuvarlandıktan sonra tavada kızartın. Tencereye bir miktar tereyağı koyun ve domates salçası ile kavurun. Kemik suyu ilave ederek ve kaynaması bekleyin.Önceden haşlanmış olan nohutlar ve kızarmış sıkmalar ilave edip kaynatın. Tuz ve biberle tatlandırılan yemek yeteri kadar kaynatıp pişirildikten sonra servise hazır hale gelir.Üzerine süzme yoğurt, eritilmiş biberli tereyağı ve nar ekşisi eklenerek sofraya layık hale getirip yiyebiliriz.
Afiyet Olsun...
13 Mart 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder