12 Mart 2013 Salı
MEŞHUR AYDIN GÜVECİ YEDİNİZ Mİ ?
Selam Değerli Okurlarımız , bu makalemde sizler için Aydın ' ın yöresel lezzetleriden olan Aydın Güvecinin malzemelerini ve yapılışını aktaracağız.
Malzemeler
Kuzu eti 500 gr (kuşbaşı)
Kuru soğan 2 Adet
Domates 2 adet (Orta boya)
Maydanoz 1 demet
Acıbiber 5 adet
Tuz Karabiber
Dana kemik 500 gr
Yapılışı
2 adet kuru soğan ince ince kuşbaşı olarak doğrayın. Aynı şekilde 2 adet domatesi de ince ince doğrayın. Bir sıra kuzu eti bir sıra doğranmış soğanlar, bir sıra acı biberler şeklinde dizin ve bu işlem birkaç kez tekrar eder son olarak domatesler en üst kısma dizin. Kemikler bir tencerede kaynatılır ve kaynayan suyundan güveçe kullanılır yarım litre kadar konularak güveç kapakda kapatılarak fırına verin ve bu şekilde pişirilerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder