Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

15 Mart 2013 Cuma

BEŞAMEL SOSLU SÜTLÜ BALIK TARİFİ


Selam Değerli Takipçilerimiz, sizler için lezzetli yöresel yemek tarifleri araştımasına son sürat devam ediyoruz.Bu makalemizde LezzetliTariflerKitabı ekibi olarak Beşamel Soslu Sütlü Balık malzemelerini ve hazırlanışını aktaracağız.

Malzemeler


2 Tane Levrek
1 Litre Süt
250 Gr Tereyağı
1 Çay bardağı Un
Ölçüsünde Tuz

3 Tane Biber
6 Tane Çeri Domates
Ölçüsünde Rendelenmiş Kaşar Peyniri


Hazırlanışı

Tarifimize beşamel sosundan başlayalım.Bir kabın içinde 250 gram tereyağ eritelim.1 büyük çay bardağı tepeleme un üzerine yavaş yavaş ilave edelim.Sürekli karıştıralım.Rengi beyazlaşınca bir tutam tuz ilave edelim.Bir yandan da karıştırmaya devam edip bir yandan da 1 litre süt yavaş yavaş dökelim.Renginin giderek beyazlaştığını göreceksiniz.Fokurdamaya başladıktan sonra soğumaya bırakıp levrekleri kılçıklarından ayırıp fileto haline getirelim.Su dolu bir tencere içinde fileto haline getirdiğimiz levrekleri koyalım.Bir tutam kaya tuzu atıp 5 dakika kaynatalım.Kaynayan levrekler geniş bir kap içine kevgir yardımıyla çıkartarak hazırlanan beşamel sos, Cam tepsi içine ince bir tabak halinde sürelim.Ardından haşlanmış levrekleri boşluk kalmayacak şekilde üstüne yerleştirelim. Geriye kalan beşamel sosla levrekleri üzeri boş kalmayacak şekilde kaplayalım.Üstüne ince dilimler halinde kestiğimiz 3 tane sivri biber ve 6 tane çeri domatesi koyalım.Üzerini kaplayacak kadar rendelenmiş eski kaşar peyniri serpelim.İsteğe göre 200 gram karidesle süslenebilir.180 dereceye getirilmiş fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri