Merhaba Değerli Okurlarımız, bu makalemizde sizler için Ege Tas Kapama malzemeleri ve hazırlanışını aktaracağım.
Malzemeler
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kimyon
1 Tane Kuru Soğan
750 Gr Kuzu Eti
2 Su bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Baş Sarımsak
1 Çay kaşığı Tuz
1 Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kuzu etini büyük kuşbaşı şeklinde doğrayalım, küp küp doğradığımız soğan, sarımsaklar, salça, baharat, tuz ve zeytinyağını bir tasa döküp iyice harmanlayalım.Üstüne güveç kapatıp ters çevirelim. Güvecin yanlarına 3 su bardağı su koyalım.Tasın üzerine bir taş koyup kapamayı odun ateşinin üstüne konan sacayağında 3 saat kadar yavaş yavaş pişirelim.Kapama tasının kenarından güvecin içine sızan et suyuna 1 bardak kaynar su ilave edip sonra ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci koyalım.Tasla güvecin arasındaki boşluğa yayılmasını sağlayalım.20 dakika daha közde tuttuğunuz güveci ateşten alıp üstüne bir kapak koyarak sofra bezine saralım.Bu şekilde 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapılabiliriz.
Afiyet Olsun...
15 Mart 2013 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder