Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

15 Mart 2013 Cuma

TERBİYELİ KUŞBAŞI KEREVİZ TARİFİ

Merhaba Değerli Okurlarımız, KadıncaEnModaBu ekibi olarak bu makalemizde sizler için Terbiyeli Kuşbaşı Kereviz Tarifini anlatacağım.

Malzemeler


4 tane Kereviz
1 tane Kuru Soğan
Yarım Kg Kuşbaşı
1 tane Limon
Ölçüsünde Zeytinyağı


Terbiyesi


Yarım Limonun Suyu
1 tane Yumurta


Hazırlanışı

1 yumurta ve yarım limon suyu çırpalım.4 tane kereviz 'in kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.Derin bir kap içine zeytinyağı ve doğranmış 1 tane soğan koyup kavuralım.Üstüne yarım kilo kuşbaşı et ilave ederek  etler suyunu bırakana kadar kavuralım.Ardından da tuz ekleyelim. Üstüne doğranmış kerevizleri ekleyelim.2 su bardağı su döktükten sonra 30 dakika kaynatalım. Daha sonra doğranmış kereviz yaprakları ilave edelim.Ocağın altını kapatıp yumurta ve limon suyundan oluşan terbiye eklendikten sonra yemeğimizi servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun...






0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri