Merhaba Değerli Bayanlar , Ege Bölgesi Yöresel Lezzetler adlı makale dizimize bugün Domat Bastı ile devam edeceğiz.Ege Bölgesine has olan yemek , içerdiği A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminleri sayesinde damak tadımız için olduğu kadar vücudumuz için de değerli olduğunu söyleyebiliriz.Lafı fazla uzatmadan Domat Bastı Malzemeleri ve Tarifine geçmek istiyorum.
Malzemeler
3 Tane Biber
5 Tane Domates
1 Tane Kuru Soğan
Yarım Bardak Pirinç
1 Diş Sarımsak
Ölçüsünde Zeytinyağı
Tarifi
3 adet sivri biber küçük küçük doğranarak 2 orta boy soğan ve 1 diş sarımsak zeytinyağın da kavrulup, doğradığımız biberleri ekleyelim.5 tane domates kabukları doğranıp ve rendelenir, kavurduğumuz malzemeye ekleyelim.Biraz kavrulduktan sonra yıkanan yarım su bardağı pirinci ekleyip, tuz, karabiber ilave ederek 15dk pişirildikten sonra pul biberle süsleyerek servise hazır hale getirip servis edelim.
Afiyet Olsun...
19 Mart 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder