Selam Değerli Bayanlar , bu makalemizde sizlere Ege Bölgesi Yöresel Lezeetlerinden eşsiz tadıyla akıllarda yer etmiş Patlıcan Silkme'yi anlatacağım.Daha önce patlıcan Silkme yemediyseniz bu makalemizi okuyup uygulayarak eşsiz lezzeti tadın derim.
Karşınızda Patlıcan Silkme Malzemeleri ve Tarifi...
Malzemeler
4 Tane Biber
4 Tane Domates
3 Tane Kuru Soğan
Yarım Limonun Suyu
Yarım Bağ Maydanoz
3 Tane Patlıcan
6 Diş Sarımsak
1 Kahve Fincanı Su
1.5 ( 3/2 ) Kahve Fincanı Zeytinyağı
Ölçüsünde Tuz
Tarifi
Patlıcanları alacalı soyalım.Uzunlamasına dörde kesip iri küp şeklinde doğrayalım.Limonlu ve tuzlu su içinde 15-20 dakika bekletelim.Soğanları soyup piyazlık gibi doğrayalım.Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayalım.Sarımsakları soyalım.İki domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Kalan domatesleri rendeleyelim.Patlıcanları sudan çıkartıp suyunu sıkalım ve kâğıt havlu üzerine alalım.Maydanozu temizleyip kıyalım.Yayvan bir tencereye soğanları yayalım. Sırasıyla sivribiber, patlıcan, sarımsak dişleri ve domatesleri ekleyelim.Zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı pişirelim.Tencereyi ara sıra saplarından tutup silkeleyelim.Su kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirelim.Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Üstüne kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun...
19 Mart 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder