Merhaba Değerli Okurlarımız ; bu makalemizde sizlere Ege Bölgesi Bulamaç Çorbası Malzemeleri ve Tarifinden bahsedeceğim.
Malzemeler
Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Yemek kaşığı Tereyağı
4 Yemek kaşığı Un
Ölçüsünde Kırmızı Pul Biber, Kırmızı Toz Biber
Tarifi
Kuzu etini nohut büyüklüğünde küçük parçalara ayıralım.Çorbanın meyanesi için tencereye tereyağı ve un ekleyip, unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar kavuralım.Üstüne sıcak su ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştıralım.Tuzunu arzuya göre ekleyip sonra kaynamaya bırakalım.Farklı bir tavaya biraz zeytinyağı ve tereyağı koyup, küçük küçük parçalara ayrılan etleri güzelce kavuralım.Servis yapılacağında kavrulan et çorbaya eklenerek ve üzerine kırmızı biberli sos dökülüp sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun
18 Mart 2013 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder