Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

18 Mart 2013 Pazartesi

EGE BÖLGESİ BULAMAÇ ÇORBASI MALZEMELERİ VE TARİFİ

Merhaba Değerli Okurlarımız ; bu makalemizde sizlere Ege Bölgesi Bulamaç Çorbası Malzemeleri ve Tarifinden bahsedeceğim.




Malzemeler


Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Yemek kaşığı Tereyağı
4 Yemek kaşığı Un
Ölçüsünde Kırmızı Pul Biber, Kırmızı Toz Biber


Tarifi

Kuzu etini nohut büyüklüğünde küçük parçalara ayıralım.Çorbanın meyanesi için tencereye tereyağı ve un ekleyip, unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar kavuralım.Üstüne sıcak su ekleyip  pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştıralım.Tuzunu arzuya göre ekleyip sonra kaynamaya bırakalım.Farklı bir tavaya biraz zeytinyağı ve tereyağı koyup, küçük küçük parçalara ayrılan etleri güzelce kavuralım.Servis yapılacağında kavrulan et çorbaya eklenerek ve üzerine kırmızı biberli sos dökülüp sıcak sıcak servis yapın.

 Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri