Merhaba Sevgili Takipçilerimiz, bu makalemizde sizlere Krepli Manisa Kebabı Malzemeleri ve Tarifi hakkında bilgi vereceğiz.
Malzemeler
2 tane Biber
2 tane Domates
2 tane Kuru Soğan
750 Gr Kuşbaşı
200 Gr Mantar
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Ölçüsünde Karabiber, Tuz
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Su bardağı Süt
1 Çay kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Un
1 Su bardağı Un
3 Tane Yumurta
Tarifi
Düdüklü tencereye et, doğranmış soğan, biber, domates, yağ, tuz karabiber koyup karıştıralım. Kapağını kapatıp ocağa koyalım.Buhar çıktıktan sonra 20 dakika orta ateşte pişirip soğuyunca kadar kapak açılır. Yıkanmış ve boyuna dört parçaya bölünmüş mantar koyup karıştıralım.5-10 dakika daha hafif ateşte pişirelim.
Krep Yapılışı: Bir kapta yumurtalar, tuz, yağ ve un, azar azar süt koyup ezelim.Sütün tamamı ilave edip sulu bir hamur yapalım.Küçük bir tava yağlayalım.Bu hamurdan küçük bir kepçe koyup tava sağa sola sallayarak yayalım.Pişince ters çevirip iki tarafı da pişen kreplerin içine birer kaşık mantarlı kebap koyup ikiye katlayalım.Servis tabağına sırt sırta yerleştirelim.
Afiyet Olsun...
18 Mart 2013 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder