Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

14 Mart 2013 Perşembe

EGE BÖLGESİ USKUMRU PİLAKİ TARİFİ

Selam Sevgili Okurlarımız ; LezzetliTariflerKitabı ekibi olarak bu makalemizde sizlere Uskumru Pilaki Tarifi vereceğiz.

Malzemeler

 4 tane Defne Yaprağı
 1 bağ Dere Otu
 2 tane Karanfil
 600 Gr Kuru Soğan
 1 tane Limon
 1 bağ Maydanoz
 6 Diş Sarımsak
 160 Gr Sıvı Yağ
 1 bağ Taze Nane
 200 Gr Taze Soğan
 6 tane Uskumru
 Ölçüsünde Karabiber ve Tuz

Hazırlanışı

Uskumruları iyice yıkayıp ve içlerini tuzlayalım.Soğanları salata soğanı gibi ince ince sarımsakları pul pul doğrayalım.Limonları dilimleyerek hepsini yassı bir kaba Ayçiçek yağı, defne yaprakları ve karanfillerle çevire çevire yumuşayıncaya kadar pişirelim.1 bardak su ilave ederek, harmanlayalım. Üzerlerine uskumruları tek kat olacak şekilde dizip, tuz ve bolca karabiber ekleyerek, kapağını kapatalım.Balıklar, yaklaşık 7-8 dakikada pişerler.Balıkları kenara alarak, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim.Bu sırada soğanlar ve limonlar tamamen pişsin ve yağda kalmalı.Hafif dibi tutarsa daha lezzeti iyi olur .Bunların üzerlerine parmak parmak kesilmiş taze soğanları, nane yapraklarını ve ince ince kıyılmış maydanoz ve dere otlarını serperek, karıştıralım.Üzerini kapatarak 5 dakika pişirelim.Sonra altını kapatarak, kapağını açmadan 10 dakika bekleyelim.Böylelikle taze soğanlar ve otlar çamur olmadan yumuşayacaklar.Bu sırada, kenara alınmış uskumruların derilerini temizleyerek, iki parça kılçıksız fileto hazırlayalım.Servis tabağına soğanlı harcın 2/3 'sini koyarak, üstüne balık filetolarını yerleştirelim.Biraz da karabiber serperek, kalan harcı da üstüne koyalım. İnce kıyılmış maydanoz ve Sızma Zeytinyağı ile ılık servis edebiliriz.



Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri