14 Mart 2013 Perşembe
EGE YÖRESİ ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
Merhaba Sevgili Takipçilerimiz , bu makalemizde sizlere Ege Yöresinin doyumsuz lezzetlerinden olan Enginar Dolması tarifi vereceğim.Ege Yöresinde genelde yemek ve salatalarda zeytinyağı kullanılır.Buda yemeklerine fevkalade bir tat verir.Bu tarifimizi de çiçek yağı ile yapılabilir ancak zeytinyağı ile yapılırsa tadına doyum olmaz diyebiliriz.
Malzemeler
1 Demet Dere Otu
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Demet Maydanoz
2 Su bardağı Pirinç
1 Demet Taze Nane
6 Adet Taze Soğan
1 Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Enginarları taze yapraklarını üstünde duracak şekilde ve içindeki göbek kılsı dokuyu bir tatlı kaşığı yardımı ile ayıklayıp İç malzemeyi hazırlayana kadar limonlu ve unlu suyun içinde bekletelim.İç hazırlamak için yıkadığımız pirinci bir kaseye alıp üstüne soğanı ve ince ince doğradığımız maydanoz dere otu ve naneyi ekleyip karabiber ile karıştıralım.Zeytin yağını eklenen içe tuzunu atalım.İçimizi hazırladıktan sonra enginarları iç ile doldurup bir tencereye yerleştirelim.Üstüne 1 limon sıkarak tencereye 2 su bardağı su ekleyelim.Kısık ateşte enginarlar pişenceye kadar bekletelim.Pişmiş ve iyice soğumuş enginarları servis tabağına tersini koyup servis yapabiliriz.Bu zeytinyağlı yemek salça koymadan da yapılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder