İzmir 'e gelip Meşhur köftesini yemeyen yoktur diye düşünüyorum.Sanki köftenin doğuşu , ilk yapılışı bu şehirde olmuş.Lafı fazla uzatmadan sizlere İzmir Köfte tarifi ile baş başa bırakıyorum.
Malzemeler
2 Dilim Bayat Ekmek
2 tane Biber
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
400 Gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Maydanoz
3 tane Patates
1 tane Yumurta
Ölçüsünde Karabiber, Köfte Harcı, Tuz ve Zeytinyağı
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyelim maydanozu yıkayarak ince ince kıyarak, karıştırma kabına kayalım.Üstlerine kıyma, tuz, bahara ve ufalanmış bayat ekmeği koyalım.1 tane yumurtayı kırıp harcı yoğuralım.Kıvama gelen köfte harcından parçalar koparalım.Uzun İnce köfteler yapalım.Köfteleri kızgın yağda, hafifçe kızartıp ve fırın tepsisine sıralayalım.Üstlerine dilim domates ve biberleri dizelim.Tavadaki yağa salçayı ilave ederek hafif kavurup biraz su ekleyerek bir taşım daha kaynatalım.Hazırladığımız sosu köftelerin üstüne dökerek 180 derecelik sıcaklıkta pişmeye bırakalım.Bu arada patateslerin kabuklarını soyarak, istediğiniz şekillerde kesip ve kızartalım.İzmir köfte pişince, kızarttığımız patatesleri koyup 10 dakika daha beraber pişirip ve servis tabağına boşaltalım.
Afiyet Olsun...
14 Mart 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder