Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

21 Mart 2013 Perşembe

EGE BÖLGESİ YÖRESEL LEZZETİ ÇAPUT AŞİ PİLAVI

Selam Sevgili Okurlarımız, LezzetliTariflerKitabı ekibi olarak sizler için Ege Bölgesi Yöresel Lezzeti Çaput Aşı Pilavının malzemelerini ve tarifini araştırdık bulduğumuz tarifi sizlere sunmadan uyguladık.İnanılmaz lezzetli bir pilav oldu diyebilirim.Bu sebeple sözü fazla uzatmadan sizi Ege Bölgesi Yöresel Lezzeti Çaput Aşı Pilavı ile baş başa bırakıyorum.

Çaput Aşı Pilavı
Malzemeler


10 Tane Asma Yaprağı
50 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Su bardağı Pirinç
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
Ölçüsünde Tuz







Tarifi

Asma yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Tenceremizi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvı yağı ekleyelim. Yapraklar haşlanınca suyunu süzüp eti tencereye alalım. Suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Pirinci yıkayıp süzelim ve ete ilave edelim. 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyelim. Kaynayınca ateşi kısarak suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyip tahta kaşık ile harmanlayalım. Üstüne kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirelim. Yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis yapalım.



Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri