![]() |
Çaput Aşı Pilavı |
10 Tane Asma Yaprağı
50 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Su bardağı Pirinç
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
Ölçüsünde Tuz
Tarifi
Asma yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Tenceremizi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvı yağı ekleyelim. Yapraklar haşlanınca suyunu süzüp eti tencereye alalım. Suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Pirinci yıkayıp süzelim ve ete ilave edelim. 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyelim. Kaynayınca ateşi kısarak suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyip tahta kaşık ile harmanlayalım. Üstüne kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirelim. Yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder