Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

22 Mart 2013 Cuma

EGE'NİN YÖRESEL LEZZETİ TEKKE ÇORBASI MALZEMELERİ VE TARİFİ

Selam Değerli Okurlarımız, bu makalemizde sizlere Ege'nin Yöresel Lezzeti Tekke Çorbası Malzemeleri ve Tarifini aktaracağız.Tekke Çorbası lezzetinin yanında içerdiği A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminleri ile oldukça faydalı olduğu kanısındayız.

Tekke Çorbası
Malzemeler 


1 Çay kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
100 Gr Kıyma
1 Çay kaşığı Kuru Nane
1 Tane Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
5 Su bardağı Sıcak Su
Ölçüsünde Karabiber, Tuz

3 Çay bardağı Su
1 Su bardağı Un
1 Tane Yumurta
Ölçüsünde Tuz


Tarifi


Unu hamur yoğurma kabına alıp tuzla harmanlayalım. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyelim. Suyu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edelim. Unlanmış zeminde hamuru merdane ile açıp 1'er santimlik kareler halinde keselim. Soğanı temizleyip rendeleyelim. Margarini tencerede kızdırıp soğanı ve kıymayı kavuralım. Domates ve biber salçaları ilave edip karıştıralım. Sıcak suyu ilave edelim. Su kaynamaya başlayınca hamurları ekleyip tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandıralım. Servis kâselerine paylaştırıp üzerini nane ile süsleyip sıcak olarak servis yapalım.


Afiyet Olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri