Merhaba Değerli Okurlarımız, bu yazımda sizlere Ege Bölgesi Yöresel Lezzeti Kuru Börülce Çorbasının malzemelerini ve tarifi aktaracağım.
![]() |
Kuru Börülce Çorbası |
Malzemeler
1 Su bardağı Kuru Börülce
1 Kahve Fincanı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Salça
5 Su bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Ölçüsünde Tuz
Tarifi
Kuru börülceyi haşlayıp suyunu süzelim. Tencereye aktarıp 5 su bardağı su ekleyelim. Börülceler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pirinci yıkayıp süzelim ve börülceye ile karıştıralım. Tavada tereyağını iyice kızdırıp salça ekleyelim. Tuz ekip kaşık ile ezerek kavuralım. Pirinçler pişince tencereye salçalı sosu ekleyelim. 1-2 dakika daha kaynatıp sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder