Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

21 Mart 2013 Perşembe

EGE BÖLGESİ YÖRESEL LEZZETİ KURU BÖRÜLCE ÇORBASI MALZEMELERİ VE TARIFI


Merhaba Değerli Okurlarımız, bu yazımda sizlere Ege Bölgesi Yöresel Lezzeti Kuru Börülce Çorbasının malzemelerini ve tarifi aktaracağım.

Kuru Börülce Çorbası

Malzemeler


1 Su bardağı Kuru Börülce
1 Kahve Fincanı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Salça
5 Su bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Ölçüsünde Tuz



Tarifi

Kuru börülceyi haşlayıp suyunu süzelim. Tencereye aktarıp 5 su bardağı su ekleyelim. Börülceler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pirinci yıkayıp süzelim ve börülceye ile karıştıralım. Tavada tereyağını iyice kızdırıp salça ekleyelim. Tuz ekip kaşık ile ezerek kavuralım. Pirinçler pişince tencereye salçalı sosu ekleyelim. 1-2 dakika daha kaynatıp sıcak olarak servis yapalım.


Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri