Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

23 Mart 2013 Cumartesi

EGE BÖLGESİ YÖRESEL LEZZETİ ETLİ EKMEK DOLMASI MALZEMELERİ VE TARİFİ

Selam Değerli Okurlarımız, bu makalemizde sizlere eşsiz lezzetinin yanı sıra içerdiği A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 vitaminleri sayesinde vücudumuzun dostu olan Ege Bölgesi Yöresel Lezzeti Etli Ekmek Dolması Malzemeleri ve Tarifini aktaracağız.



Etli Ekmek Dolması
Malzemeler

1 Tane Bayat Çavdar Ekmeği
1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Bağ Maydanoz
2 Diş Sarımsak
2 Kahve Fincanı Sıcak Su
6 Tane Taze Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Ölçüsünde Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz

Tarifi

Ekmeğin bir ucunu kesep kapak şeklinde açalım. Kaşık yardımıyla içini çıkartıp bir kaseye ufalayalım. Taze soğanları temizleyip doğrayalım. Sarımsakları soyup ezelim. Dereotu veya maydanozu temizleyip doğrayalım. Kuşbaşı eti tencereye koyup 1 fincan su ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirelim. 1 fincan su daha ilave edip kapağı kapalı olarak pişirelim. Gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ilave edip pişirmeye devam edelim. Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirelim. Geniş bir tavada zeytin yağını ısıtıp taze soğanları ilave edip hafif sarartalım. Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ekleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım. İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk kalmayacak şekilde ekmeğin içine dolduralım. Çıkardığınız kapağı ağzına kapatı büyük bir tencereye ısıya dayanıklı bir kâseyi ters yerleştirelim. Ekmeği kâsenin üzerine oturtup kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar su ilave edelim. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirelim. Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapalım.


Afiyet Olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri