Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

24 Mart 2013 Pazar

EGE YÖRESEL LEZZETİ PAZI SARMASI MALZEMELERİ VE TARİFİ

Selam Değerli Okurlarımız, sizlere Ege Yöresel 
Lezzeti Pazı Sarması yemeğinin malzemelerini ve tarifini aktarmadan önce , Ege Yöresel Lezzeti Pazı Sarmasının içerisinde bulunan A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminlerini de hatırlatmak istedim.

Pazı Sarması
Malzemeler


1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
2 Tane Kuru Soğan
2 Bağ Pazı
1 Su Bardağı Sıcak Su
6 Yemek Kaşığı Süzme Yogurt
Yarım Bağ Taze Nane
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Ölçüsünde Karabiber, Tuz




Tarifi 

Bulguru temizleyip üstüne sıcak suyu gezdirip kabarıncaya kadar bekletelim. Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayalım. Naneyi temizleyip kıyalım. Bulgur, soğan, nane, süzme yoğurt, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi bir kaseye koyup karıştıralım. Pazıları sıcak suda çok az haşlayıp süzgece alalım. Damarlı kısımlarını keserek temizleyelim. Hazırladığınız bulgurlu iç malzemesinden ortalarına paylaştırıp saralım. Tencereye 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip dibine 2 kat pazı yaprağı döşeyelim. Üstüne sarmaları yerleştirip kalan zeytin yağını gezdirelim. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirip sıcak olarak servis yapalım.


Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri