![]() |
Tavuk Suyu Çorbası |
Malzemeler
1 Tane Tavuk Göğsü
1 Tane Tavuk But
2 Adet Kuru Soğan
2 Çorba Kaşığı Un
3 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz
Karabiber
Tarifi
Tavuk butunu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayalım. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayalım.
2 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı tereyağ ile ayrı bir çorba tenceresine alıp unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavuralım.
Tavuğu haşladığımız et suyuna bir miktar kaynamış su ekleyelim. ( takriben 2 litre kadar). Bu suyu unun üzerine yavaş yavaş ekleyelim.
Sarımsakları dövüp ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ekleyelim. Çorbanın suyunu kontrol ederek tuzunu ayarlayalım. (Kontrol etmemizin sebebi tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirelim. Bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya gayret edelim.
Son olarak servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpelim.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder