Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

20 Mart 2013 Çarşamba

HALİL İBRAHİM SOFRASI KEBABI MALZEMELERİ VE TARİFİ

Merhaba Değerli Okurlarımız, bu makalemizde Ege Bölgesi Yöresel Lezzetlerinden Halil İbrahim Sofrası Kebabı malzemeleri ve tarifini vereceğiz.


halil ibrahim sofrası kebabı


Malzemeler


1 Dilim Ekmek İçi
1 Adet Havuç
100 Gr Kıyma
1 Tane Kuru Soğan
5 Tane Mantar
6 Tane Milföy Hamuru
1 Su bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Tane Sosis
1 Tane Yumurta Sarısı
Ölçüsünde Karabiber, Kimyon, Tuz

1 Yemek Kaşığı Margarin
3 Tane Patates
1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt
1 Çay kaşığı Tuz








Tarifi

Mantar ve havuçları haşlayıp ince ince kıyalım. Kaşar peynirini ilave edip karıştıralım. Soğanı kıyalım. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaseye koyup yoğuralım. Köfte harcından küçük parçalar koparıp ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayalım. Patatesleri haşlayıp süzelim. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirelim. Margarin, süt ve tuz ekleyip 5 dakika pişirelim. Milföy hamurunun üzerine hazırladığımız köfteleri çapraz şekilde dizelim. Ortalarına patates püresi ekleyelim. Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyerek hamurun köşelerine birer birer yerleştirelim. 4 milföy hamurunu  aynı şekilde hazırlayalım. Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesip Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizerek  yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirelim. Artık Halil İbrahim Sofrası Kebabı hazır sıcak olarak servis yapalım.


Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri