![]() |
Marul Yemeği |
Ege Yöresel Lezzeti Marul Yemeği...
Belki birçoğunuz sadece ismini duydunuz, bazılarınız ise ilk defa duyuyorsunuz. Genel de marul yaz da olsa kış da olsa salata yapımında kullanılır. Ancak yemek Ege Yöresine ait olunca herşeyde kullanılabilir bence. Neyse lafı fazla uzatmadan Ege Yöresel Lezzeti Marul Yemeği Malzemeleri ve Tarifini vereyim.
Malzemeler
200 Gr Dana Kıyma
1 Bağ Dere Otu
3 Tane Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tane Marul
1 Bağ Taze Soğan
20 Gr Tereyağı
Ölçüsünde Tuz
Tarifi
Soğanı temizleyip ince ince kıyalım. Domatesleri soyup ince zar şeklinde doğrayalım. Marulu yıkayıp doğrayalım. Dereotunu temizleyip kıyalım. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirip kıymayı ekleyerek 4- 5 dakika kadar kavuralım. Bir tatlı kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyelim. 1-2 dakika daha kavuralım. Marul ve tuzu ilave edip kısık ateşte marullar sararıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp ve dereotunu ilave edip karıştıralım. Servis tabağına alalım. İsteğe göre taze soğan ve marul yapraklarıyla beraber servis edebilebilir.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder