Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

25 Mart 2013 Pazartesi

EGE YÖRESEL LEZZETİ MARUL YEMEĞİ MALZEMELERİ VE TARİFİ

Marul Yemeği
Selam Değerli Bayan Arkadaşlar, Ege Bölgesi Yöresel Lezzetleri denildiğinde birçok yemek çeşidi aklımıza geliyor.Ancak bu seferki biraz daha  Ege'ye  Has Yöresel Lezzet gibi geldi. Merakla ne olduğunu düşündüğünüzü tahmin ederek sizleri daha fazla meraklandırmadan söyliyeyim.

Ege Yöresel Lezzeti Marul Yemeği...

Belki birçoğunuz sadece ismini duydunuz, bazılarınız ise ilk defa duyuyorsunuz. Genel de marul yaz  da olsa kış da olsa salata yapımında kullanılır. Ancak yemek Ege Yöresine ait olunca herşeyde kullanılabilir bence. Neyse lafı fazla uzatmadan Ege Yöresel Lezzeti Marul Yemeği Malzemeleri ve Tarifini vereyim.

Malzemeler 


 200 Gr Dana Kıyma
1 Bağ Dere Otu
3 Tane Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tane Marul
1 Bağ Taze Soğan
20 Gr Tereyağı
Ölçüsünde Tuz



Tarifi

Soğanı temizleyip ince ince kıyalım. Domatesleri soyup ince zar şeklinde doğrayalım. Marulu yıkayıp doğrayalım. Dereotunu temizleyip kıyalım. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirip  kıymayı ekleyerek 4- 5 dakika kadar kavuralım. Bir tatlı kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyelim. 1-2 dakika daha kavuralım. Marul ve tuzu ilave edip kısık ateşte marullar sararıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp ve dereotunu ilave edip karıştıralım. Servis tabağına alalım. İsteğe göre taze soğan ve marul yapraklarıyla beraber servis edebilebilir.


Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri