Ana Sayfa | HasanMetin.net | Yorumlar� takip et

13 Mart 2013 Çarşamba

EGENİN EŞSİZ MEZESİ FAVA

Selamlar Değerli Takipçilerimiz, LezzetliYemeklerKitabı ekibi olarak sizler için Ege Yöresine özel Fava mezesinden bahsedeceğiz.Ege'nin eşsiz mezesi fava genelde yaz aylarında alkol ile birlikte tüketilir genelde.Ancak müthiş sofralarda da olmazsa olmazlardan olduğunu atlamamak gerekli.

Malzemeler


1/2 kg kuru bakla
2 adet kuru soğan (orta boy)
2 çay kaşığı tuz
4 adet kesme şeker

Yapılışı

Bakla bir gece önceden tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ertesi gün tencereye bakla ve soğan (bütün olarak) konulur ve bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Suyunun fazlası dökülür ve bakla kevgirden kaşık yardımıyla ezilerek başka bir tencereye aktarılır.İçine tuz ve kesme şeker ilave dilerek hafif ateşte sık sıkı karıştırılarak 5 dakika daha pişirilir. Çok derin olmayan bir borcam kasenin içi soğuk suyla ıslatılıp suyun fazlası dökülür ve fava borcam kaseye alınır.Oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buz dolabında 1 gün dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman borcam kase hafif hafif çalkalanarak favanın kurtulması sağlanır ve düz bir tabağa ters çevrilir pasta dilimleri ya da kare halinde kesilir ve limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
leri