Merhaba Değerli Okurlarımız , bu makalemizde sizlere Ev Yapımı Boyoz Malzemeleri ve Tarifini paylaşacağız.
Malzemeler
1 Tatlı kaşığı Sirke
1 Su bardağı Sıvı Yağ
1 Su bardağı Su
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
Yarım Tatlı kaşığı Tuz
2 Su bardağı Un
Tarifi
Un,su,sirke,tuz,şeker,1 yemek kaşığı sıvı yağ,hepsini karıştırarak bir guzel yoguralım.(hamuru cok yoğurmak gerekli) dinlenmeye bırakalım.Çukur bir kaseye 1 bardak sıvı yağ koyup yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar kopartıp yağın içinde 10 -15 dakika bekletelim.Her bir parca hamur topaklarından alıp katmer hamuru inceliğinde merdaneyle veya oklava ile açalım.Rulo yapılan hamuru tekrar açıp tekrar rulo yapalım tekrar açalım 3 kere bu işlem tekrarlayalım...(her açılan yufkanın üzerine bolca sıvı yağ sürülmeli)Üstü yağlanıp ortasına beyaz peynir konup tekrar küçük rulo yapıp,gül şeklinde saralım.Kalan hamur toplarına da aynı işlemi uygulayarak bol yağlanmış tepsiye dizelim.Fırına koymadan önce yaklaşık yarım saat ılık bir yerde bekletmeliyiz.Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
18 Mart 2013 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder